Uitleg Piramide tennis

Doelstelling.

Het doel van piramide tennis is tenniskids uit de categorieën Rood en Oranje regelmatig bij elkaar brengen om wedstrijden met elkaar te spelen. Trainers kunnen dan zien of de vaardigheden worden toegepast die de kids in de lessen oefenen en leren. Ook worden deze middagen gebruikt om informatie te delen met de kids en de ouders.

Spelregels.

Bij de eerste editie kunnen de kids via een app (bv. Random) een plek op de piramide “loten”. Zij zetten hun spelersbutton op de juiste plek op de piramide. Als alle aanwezige kids zijn ingedeeld gaat het beginnen;

  1. De spelers nodigen zelf andere spelers uit eventueel geholpen door de trainer. Je kunt iemand uitdagen dichter bij positie 1 met een maximum van 2 rijen boven jouw positie. De speler die wordt uitgedaagd mag de wedstrijd niet weigeren.
  2. Beide spelers zetten hun wedstrijd in de computer.
  3. Op de piramide draaien beide spelers hun button 180 graden zodat hun naam onderste boven staat.
  4. De wedstrijd wordt gespeeld volgens het juiste format (baangrootte en telling). Als twee spelers van verschillende kleuren met elkaar spelen, spelen ze met de zachtste bal. In Oranje kunnen ook dubbels gespeeld worden.
  5. Na afloop van de wedstrijd draaien beide spelers hun button weer terug en zijn ze weer vrij om uit te dagen of uitgedaagd te worden.
  6. Vervolgens voeren zij in de computer de winnaar van de partij in en zoeken direct weer nieuwe een nieuwe uitdaging.
  7. De kids die zich hebben ingezet op het gebied van inzet en gedrag kunnen een “magic” kaart verdienen om de bij de volgende wedstrijden een extra tool te hebben. Deze kunnen ze dan strategisch inzetten. Tactiek en inzicht is hierbij vereist.

Prijsjes.

Uit alle wedstrijden kiest de trainer de beste wedstrijd en deze spelers krijgen de prijs “Best Match”, een bal gesigneerd door de tegenstander(s) in een doosje. Hierbij kijken we niet alleen naar een wellicht close score maar vooral naar hoe de kids zich hebben ingezet en hoe respectvol ze hebben gespeeld tijdens de wedstrijd. Eén van de weinige prijzen in tennis waarbij de zowel de winnaar als de verliezer van de match dezelfde prijs krijgt.

Het gaat immers om het leren zelfstandige wedstrijden met vertrouwen te spelen en zonder beoordeling skills uit te proberen. Dit alles in de vertrouwde omgeving van je eigen club.

© TOF Tennis 2018-2021. Alle auteursrechten voorbehouden. ® TOF Tennis™